Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић присуствовао је данас свечаном отварању сајма "Интерагро 2022" у Бијељини

20.09.2022


Данас је свечано отворен XX међународни сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“. Сајам је отворила предсједник Републике Српске, госпођа Жељка Цвијановић, а свечаном отварању су присуствовали и предсједник Покрајинске владе Војводине, господин Игор Мировић, министри у Савјету министара БиХ, ресорни министри у владама Републике Српске, Србије и Сјеверне Македоније, градоначелник Бијељине, као и други бројни званичници Републике Српске, БиХ, Србије и Сјеверне Македоније, те представници дипломатског кора.

Земља партнер Сајма је Република Сјеверна Македонија, а компаније из Сјеверне Македоније су колективно представљене у оквиру Стопанске коморе Сјеверне Македоније.

Привредна комора Републике Српске је у сарадњи са Спољнотрговинском комором Босне и Херцеговине и Подручном привредном комором Бијељина наступила на колективном штанду на којем је директно наступило 9 компанија, док је више од 20 компанија представљено каталошки.

ИНТЕРАГРО 2022 биће отворен до 22. септембра 2022. године, а програм сајма укључује низ стручних предавања и округлих столова на актуелне теме из сфере пољопривредне производње и прехрамбене индустрије.