Предсједник Рачић на свечаној академији поводом 75 година рада Витаминке

18.10.2023


Привредно друштво Витаминка, једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону, Свечаном академијом у Бањој Луци прославила је 75 година рада, уз присуство великог броја гостију, особа из јавног живота, сарадника, пословних партнера и представника медија.

На почетку, званицама се обратио домаћин, предсједник управног одбора Тодор Панић, а поред њега званицама су се обратили и Министар пољопривреде Саво Минић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић као и Предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић. Богат програм Свечане академије, увеличала је и честитка Предсједника Републике Српске Милорада Додика који је у својој честитци истакао да је поносан на рад и производе компаније Витаминка.

Највећа вриједност Витаминке су њени људи. Власник компаније Тодор Панић је уручио специјална признања за изузетне резултате и сарадњу коју компанија има са својим запосленима, партнерима и сарадницима.

Тако су Витаминкини златници за 2023. годину уручени: ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске за допринос на очувању квалитета и сигурности производа, Агро продукт СРБ д.о.о, Госпођинци, Жабаљ за поуздано обезбјеђивање поврћа високог квалитета, Флораком д.о.о. Коњух, Крушевац за поуздано обезбјеђивање поврћа високог квалитета, Пољопривредни произвођач Радојица Видовић, Србац за поуздано обезбјеђивање поврћа високог квалитета, Воли траде д.о.о. Подгорица за дугогодишњу сарадњу и активан допринос на пољу продаје, Бинго д.о.о. Тузла за дугогодишњу сарадњу и активан допринос на пољу продаје, Тропиц д.о.о. Бања Лука за дугогодишњу сарадњу и активан допринос на пољу продаје, Властимир Хршум за несебичан допринос развоју и унапређењу процеса производње, Ранко Сајић за изузетно залагање и допринос у производњи и Винка Кнежевић за изузетан допринос на пољу рачуноводства и финасија.

Свечаном академијом у Банском двору симболично почиње петодневна манифестација “Дани Витаминке” у Господској улици, коју компанија поклања своме граду и која се одвија под слоганом „Витаминка – Радост за све генерације“.

У периоду од 18 до 22. октобра (од 16 – 20.00 часова) за вријеме манифестације “Дани Витаминке”, у Господској улици биће постављен велики штанд Витаминке, различити мобилијари и занимације за све генерације вјерних потрошача. Богате дегустације сланих и слатких производа, забава за најмлађе, такмичења и наградне игре,  di-džej и други садржаји учиниће да Бања Лука и њени грађани у тих пет дана живе у знаку Витаминке. Оно што ће посебно обрадовати посјетиоце у Господској улици је 10.075 поклона који ће током “Дана Витаминке” симболично бити подјељени у знак захвалности свима који су рођени, расли и стасали уз ову компанију пуних 75 година.

О компанији

Витаминка, чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, започела је са радом 1947. године као мала радионица, а данас је једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону. Финансијска улагања у производне капацитете и запошљавање стручних кадрова, као и прилагођавање новим тржишним трендовима и модерном дизајну, чине ову компанију и њене производе привлачним за домаће, регионално и међународно тржиште. Компанија у идућу годину пословања улази у новом руху – са редизајнираном амбалажом, новим логом и веб-сајтом које ће представити овом приликом.

Представљање новог визуелног идентитета и нове амбалаже испраћено је одушевљењем званица, након интервјуа са Сашом Васићем, идејним творцем комплетног дизајна и новог идентитета компаније Витаминка. Громогласан аплауз испратио је нови корпоративним филм Витаминке „Као некад“ који је овом приликом премијерно приказан.