Представници Коморе посјетили привредна друштва „SMS Industrie Engineering“, „Хидро-монт“ и „Електрос“ у Новом Граду

26.05.2022


Представници ППК Бања Лука – Канцеларије у Приједору били су данас у радној посјети привредним друштвима „SMS Industrie Engineering“, „Хидро-монт“ и „Електрос“ у Новом Граду, а одржан је и састанак у Одјељењу за привреду општине Нови Град.

„SMS Industrie Engineering“ д.о.о. Нови Град је предузеће које послује већ десет година у области металске индустрије, са сједиштем у Индустрјској зони Пољавнице у Новом Граду. Бави се израдом полупроизвода које пласира према компанији „ROMAN“ Mureck – Аустрија на даљу дораду. Крајњи купци су компаније из области грађевинарства, рударсва и електро индустрије у ЕУ. „SMS Industrie Engineering“ д.о.о. Нови Град послује као фирма-кћерка аустријског инвеститора и тренутно има 11 запослених. У переспективи планира раст и путем преласка комплетне производње „ROMAN“ Mureck – Austrija у ИЗ Пољавнице у Новом Граду. Овом приликом им је уручена плакета Подручне привредне коморе Бања Лука поводом десетогодишњег успјешног рада. Разговор је обављен са Марком Рајлићем, директором компаније.

„Хидро-монт“ д.о.о. Нови Град се бави ремонтом електромотора игенератора за СЕВЕР Суботицу и друге партнере из Турске. „Електрос“ д.о.о. Нови Град компанија која је инвестирала у изградњу хироцентрале снаге 5МW и бави се производњом електричне енергије на подручју општине Фоча. О пословању обе компаније обављен је разговор са Брацом Ступаром, замјеником директора у „Електрос“ Нови Град.

Са Мирославом Пашић, начелницом Одјељења за привреду у Општини Нови Град представници Коморе, Дијана Ђаковић и Славен Бабић, разговарали су о активностима привредног савјета општине и договорили одржавање састанака са привредницима на актуелне теме. Представници Коморе су представили своје активности у погледу дуалног образовања, дигитализације и БФЦ цертификације.