Привредна делегација из Румуније у Бањалуци

21.03.2019


Подручну привредну комору Бања Лука данас је посјетила привредна делегација из Румуније.

Делегацију угледних привредника регије Прахово чине представници пет компанија из различитих привредних грана, а предводи је предсједник Привредне коморе Прахова, Аурелиан Гугулеску.

Домаћи привредници су у Комори имали прилику чути презентацију Привредне коморе Прахова о потенцијалима и потребама ове регије, након чега су организовани Б2Б састанци привредника двије земље.

Обзиром да су бројна привредна друштва из цијеле БиХ исказале потребу и жељу за наступом на румунском тржишту, Привредна комора Прахова и Подручна привредна комора Бања Лука, уз помоћ Амбасаде БиХ у Румунији, пружили су помоћ привредницима у међусобном повезивању и проналажењу партнера.

Као резултат потписаног Споразума између Привредне коморе Прахова и Подручне привредне коморе Бања Лука, 2013. године, кроз активности које су вођене на спајању привредника двије земље, извоз је повећан за око 27%, односно за око 50 милиона КМ.

Након посјете Подручној привредној Комори Бања Лука, одржаће се састанак у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу, са министром, господином Златаном Клокићем, a планирана је и посјета привредним друштвима Еlаs Меtаl Еxpоrt и Независне новине из Бањалуке.