Признања за дванаест привредних друштава

18.12.2018


Привредници и руководство коморе се надају да ће у Републици Српској ове године бити остварен нешто виши раст бруто домаћег производа него прошле године, што ће бити добра полазна основа за остваривање већих стопа привредног раста у наредним годинама.

"Прије свега уколико би Влада РС прихватила све оне мјере које је Привредна комора РС доставила за програм економских реформи, а које се тичу фискалног и парафискалног растерећења као и увођења модела дуалног образовања гдје је Привредна комора РС далеко отишла, гдје би ми били сервис који би повезивао привреду и школе", рекао је Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бањалука.

Подручна привредна комора Бања Лука уприличила је пригодан новогодишњи пријем за привреднике, представнике институција, локалних заједница и медијских кућа.

У оквиру поменутог догађаја, тим за управљање пројектима Коморе Бања Лука упознао је присутне са резултатима пројекта КООПЛокал, који се окончава за неколико дана.

Локални органи власти су најзначајнији партнер Комори у активностима које се проводе у циљу унапређења услова пословања на локалном нивоу. Ради јачања сарадње са овим партнером, Комора Бањалука је, заједно са Привредном комором Републике Српске и општинама Прњавор, Србац и Лакташи, у протеклих 13 мјесеци провела пројекат КООПЛокал.

Овим Пројектом су изграђени инструменти, те унапређени управљачки капацитети за подршку економском развоју на локалном нивоу и то за општине Партнере у Пројекту. Због добрих резултата овог пилот пројекта његове активности ће бити реплициране и наредних година.

Новогодишњи пријем био је изузетна прилика да се додјеле плакете привредним друштвима поводом обиљежавања значајних јубилеја, више од 50 година постојања.

Плакете су добили:

  1. Бањалучка пивара а.д. Бања Лука (145 година постојања)
  2. Мира а.д. Приједор, чланица Краш групе (90 година постојања)
  3. ЈЕЛШИНГРАД ЛИВАР Ливница челика а.д. Бања Лука (80 година постојања)
  4. Стандард а.д. Прњавор (75 година постојања)
  5. Глас Српске а.д. Бања Лука (75 година постојања)
  6. ГП Враница БЛ д.о.о. Бања Лука (70 година постојања)
  7. ГП Градип а.д. Прњавор (70 година постојања)
  8. Термомонтажа а.д. Бања Лука (70 година постојања)
  9. Нова Сировина а.д. Бања Лука 70 (година постојања)
  10. Меридиан а.д. Бања Лука (70 година постојања)
  11. Житопродукт 2012 д.о.о. Бања Лука (70 година постојања)
  12. Космос а.д. Бања Лука (60 година постојања)