Пројекат ЛИР: Јавни позив за БиХ предузећа за учешће у EU COSME тренингу

28.08.2018


У оквиру пројекта ЛИР - „Локални интегрисани развој” који имплементира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), а примарно финансира Европска унија (ЕУ), објављује се “Јавни позив за предузећа из Босне и Херцеговине за учешће у специјалистичком тренингу за приступ финансијским средствима кроз EU COSME програм”.

COSME (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs) је програм ЕУ-а за јачање конкурентности малих и средњих предузећа за период 2014.–2020. година, са укупним буџетом у износу од 2,3 милијарде ЕУР. Од фебруара 2017. године, МСП-ови из БиХ имају могућност приступа COSME средствима и повезивања са потенцијалним партнерима у ЕУ.

Циљеви овог јавног позива, односно COSME тренинг програма, укључују:

  • Јачање капацитета предузећа из БиХ у контексту припреме апликација за средства COSME програма;
  • Подизање свијести о значају ЕУ фондова за развој приватног сектора у БиХ, као и развојним могућностима која се нуде у оквиру истих.

Подносиоцима пријава у оквиру овог позива на располагању је учешће у специјалистичком модуларном шестодневном COSME тренинг програму. По завршетку тренинг програма бит ће одабрана 3 предузећа која ће добити техничку подршку како би развили своје пројектне приједлоге и поднијели их у склопу COSME позива.

Све детаље можете пронаћи на следећем  linku, а сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем електронске поште на registry.ba@undp.org са јасно наведеним називом јавног позива у наслову e-maila.