Први ментори практичне наставе

17.09.2018


Прва петодневна радионица за менторе практичне наставе у привредним друштвима одржана је од 11-15 септембра 2018.године у просторијама Подручне привредне коморе Бања Лука. Радионица је одржана у склопу пројекта “Стручно образовање”, који имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Подручном привредном комором Бања Лука и Привредном комором Републике Српске.

Првој радионици у облику тренинга присуствовали су представници 6 компанија заинтересованих за примјену пројекта Дуалног стручног образовања, које су делегирале запослене са предусловима да постану ментори практичне наставе, али и представници Подручне привредне коморе Бања Лука који су укључени у пројекат. Учесници на радионици су имали прилику да науче на који начин ће ученицима на пракси стручним и методолошким приступом представити поједина занимања у практичном дијелу образовање, те им на тај начин омогућити да стекну радне навике и буду оспособљени за рад у привреди.

Позитивни утисци свих учесника након 5 дана рада само су јасан доказ да је пројекат под називом “Стручно образовање” добро замишљен и да ће олакшати ученицима да сазнања из школе примијене у пракси.