Састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал одржан у Прњавору

29.03.2018


У просторијама Општине Прњавор, у уторак, 27. марта 2018. одржан је други састанак Тима за спровођење пројекта “КООПЛокал - Јачање сарадње Привредне КОморе и ОПштина на пружању подршке економском развоју на ЛОКАЛном нивоу”.

Присутни су упознати са програмским задацима који су завршени у претходном периоду, као што је израда фацебоок странице, упућивање позива за набавку техничке опреме, израда пројектног задатка за апликацију за мобилне телефоне и друге планиране активности из првог тромјесечја.

Што се тиче активности за наредни период, планирано је да се у периоду 18-24. априла припреми и одржи састанак са начелницима општина; дефинишу теме за два семинара који би били одржани у јуну и јулу те изаберу предавачи; изврши избор најповољнијег понуђача за набавку опреме; приступи изради секторске публикације за промоцију инвестиционих локација за све три гране које пројекат подржава; као и друге активности према програмским смјерницама пројекта.

Наредни, односно трећи састанак Тима планиран је крајем априла у Лакташима.

Пројекат “КООПЛокал финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – EU ProLocal. Укупна вриједност пројекта је 108.408,03 КМ од којих је Европска унија обезбиједила 86.726,43 КМ. Пројекат траје од 1.12.2017. до 30.11.2018. а Комора га проводи у партнерству са Привредном комором Републике Српске и општинама Прњавор, Србац и Лакташи.

Циљ пројекта је унаприједити постојеће услуге које Комора нуди својим локалним заједницама и увести нове, како би удруженим снагама промовисали могућности улагања у локалне заједнице подручја дјеловања Коморе.