Семинар на тему "Корпоративно управљање и креирање антикоруптивних програма у јавним предузећима БиХ" одржан у Приједору

27.09.2018


Transparency International у БиХ у сарадњи са Министарством правде РС и Привредном комором РС организовао је  дводневну обуку „Корпоративно управљање и креирање антикоруптивних програма у јавним предузећима БиХ“, у Приједору, 20.и 21.09.2018. године.

Реализација ове обуке је испуњење стратешког опредјељења из Стратегије за борбу против корупције Републике Српске за период 2018-2022. и једна је од мјера из пратећег Акционог плана. Такођер, обука представља и платформу за дискусију о питањима која су од изузетног значаја за рад државних предузећа као што су добро управљање и рад управљачких структура унутар јавних предузећа, транспарентност одлучивања, рада и извјештавања, те обим антикорупцијских активности у јавним предузећима у БиХ. Обука је била сачињена од теоријског и практичног дијела у коме су сви учесници имали прилику да кроз рад на припремљеним случајевима као и смјерницама из Приручника о сузбијању корупције у јавним предузећима примјене прокламоване принципе доброг управљања и борбе против корупције.