Шести састанак Тима за провођење пројекта КООПЛокал

29.11.2018


Шести и уједно последњи састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал одржан је 28.11. на Бањалучком велесајму (на штанду Коморе) а учесницима су представљене активности које слиједи у току децембра, до када и траје пројекат.

У наредним данима услиједиће посјета предузећима од стране представника Коморе и Општине, а у току је и израда публикација о предузећима која ће бити достављена општинама.

Половином децембра у Комори ће биће одржан дводневни семинар на тему Јавно приватно партнерство и Управљање пројектима на који ћемо позвати представнике свих локалних заједница са подручја наше регије.

На састанку је усвојен садржај сценарија за ТВ емисију за промоцију апликације коју смо креирали за три партнерске општине, а која ће услиједити у другој половини децембра.

Договорен је састанак са Проинтером на којем ће бити постигнут договор о надоградњи апликација и садржају анекса уговора чији захтјеви су усаглашени од стране чланова Тима.

На састанак са начелницима општина, који ће услиједити у другој половини децембра, обавезно позвати представника Министарства образовања јер ће доминантна тема бити процес реформе школства, за коју се Комора залаже и увелико спрема. Биће представљен и преглед свих досад обављених активности, као и план за 2019, те улоге свих актера, као и сарадњи Коморе и локалне управе.

Финална конференција КООПЛокал којој ће присуствовати представници свих партнера, руководства и лица задужена за сарадњу са медијима, биће такође одржана у другој половини децембра.

 

Пројекат “КООПЛокал - Јачање сарадње Привредне КОморе и ОПштина на пружању подршке економском развоју на ЛОКАЛном нивоу” финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – EU ProLocal. Укупна вриједност пројекта је 108.408,03 КМ од којих је Европска унија обезбиједила 86.726,43 КМ као дио подршке позитивном тренду опоравка од поплава из 2014. године кроз даље побољшање конкурентности малих и средњих предузећа. Пројекат траје од 1.12.2017. до 30.11.2018. Више о пројекту можете прочитати на www.bl.komorars.ba