Свечано отворена сајамска манифестација "Интерагро 2023"

20.09.2023


У Бијељини је данас отворена највећа сајамска манифестација из области аграра у Босни и Херцеговини, Међународни сајам пољопривреде „Интерагро 2023”.

На шест и по хиљада квадратних метара изложбеног простора своје производе представља више од 150 привредника из Српске и региона - од најновије механизације и опреме, до воћа, поврћа, прерађевина и сјеменског материјала.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић отворио је овогодишњи "Интерагро 2023“ и том приликом истакао да овај сајам из године у годину прераста у једну од највећих и најозбиљнијих пољопривредних манифестација региона, гдје се произвођачима отвара прилика за сарадњу, повезивање и склапање нових пословних односа.

Осим Минића, на отварању сајма, присутнима су се обратили и предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић, вршилац дужности директора предузећа АД "Град" Ратомир Драганић, предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, као и Ведрана Илић, помоћника министра за међународну сарадњу у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије.

Отварању су присуствовали и министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић као и предсједник и генерани секретар Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић и Александар Љубоја.

Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина наступа на заједничком штанду на којем ће своје производе представити 8 излагача.

Тродневна сајамска манифестација траје до петка, 22. септембра, на простору Агро-тржног центра "Кнез Иво од Семберије" гдје су учесници своје производе изложили на отвореном и затвореном простору.

Овогодишњи број излагача је највећи до сада, јер у односу на претходне године број излагача константно расте. Ове године неће бити изложбе стоке због појаве афричке куге свиња.

Партнери Сајма "Интерагро" су Привредна комора Војводине и Привредна комора Републике Српске, а покровитељ Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.