Трећи састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал

28.05.2018


У Општини Лакташи одржан је трећи састанак Тима за спровођење пројекта КООПЛокал на којем су учесници упознати са актуелним активностима. Између осталог информисани су о састанку са начелницима општина на којем су усаглашене активности о одржавању два семинара који ће бити одржани у јулу и августу на теме Комуникација и пружање услуга јавне управе, те Унапређење комуникације са инвеститорима, са чим су сагласни и чланови Тима, као и око студијске посјете која је планирана за октобар у Франкфурт на Одри.

Окончана је процедура набавке и одабрано је предузеће Проинтер д.о.о. Бања Лука за извођача пројекта израде апликација за мобилни телефон општинама Лакташи, Србац и Прњавор. Представници тима за израду апликације, од стране Проинтера су присуствовали састанку и укратко изложили пројекат. Поред функционалности рјешења, апликација ће бити скалативна тј. лако надоградива, те уколико буде било измјена Интернет странице општине, потребно је промијенити и апликацију, али те измјене неће захтијевати много ангажмана.

Апликација ће бити двојезична тако што ће повлачити садржај са општинске странице на страном језику. Апликација ће бити објављена на Google Play Store на налогу подуговарача.

Наредни састанак Тима је заказан у Општини Србац у јулу.