Три апликације за општине у оквиру пројекта КООПЛокал

26.12.2018


Основне информације о општинама Србац, Лакташи и Прњавор, положај и географске атрибуте општине, економске показатеље, могућности инвестирања, пореске олакшице, најновије вијести, интерактивне формуларе за непосредно контактирање општинских службеника, те много других могућности, можете наћи на мобилној апликацији за ове локалне заједнице.

Апликација, која је реализована кроз пројекат „КООПЛокал - Јачање сарадње Привредне КОморе и ОПштина на пружању подршке економском развоју на ЛОКАЛном нивоу”, урађена је на Андроид оперативном систему, те пружа корисницима брз и једноставан приступ информацијама о локалним заједницама и пословним приликама. Активност израде општинских мобилних апликација има за циљ побољшање комуникације између органа локалне управе и самоуправе са свим интересним групама и то на модеран и савремен начин.

Поред побољшања комуникације, и јачање сарадње са јединицама локалне самоуправе с циљем укупног јачања привреде на територијама општина и градова које покрива дјелатност Подручне привредне коморе Бања Лука, један је од задатака Коморе. Како би тај задатак у што већој мјери био испуњен, Подручна привредна комора Бања Лука са партнерима, Привредном комором Републике Српске те општинама Лакташи, Прњавор и Србац спроводи поменути пројекат који је финансиран од стране Европске уније у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ - EU ProLocal.

Укупна вриједност пројекта износи 108.408,08 КМ, а износ који ЕУ финансира износи 86.726,43 КМ.

Општине Србац, Лакташи и Прњавор у посљедњих неколико година биљеже прогресиван и стабилан привредни раст стварајући тако све боље услове за улагање и пословање у овим крајевима. Како би наведени потенцијал био што боље и ефикасније приказан неопходно је интензивирати и значајно побољшати комуникацију наведених општина са свим интересним групама, а поготово са привредом и потенцијалним инвеститорима. Обзиром да се мобилна технологија све више користи у посљедње вријеме, креирање мобилних апликација којима ће се интензивирати наведена комуникација је неопходност.

Више о пројекту „КООПЛокал - Јачање сарадње Привредне КОморе и ОПштина на пружању подршке економском развоју на ЛОКАЛном нивоу” можете прочитати на www.bl.komorars.ba.

 

 

Општина Лакташи линк

 

Општина Прњавор линк

 

Општина Србац линк

 

 

 

 

Партнери на пројекту

 

www.bl.komorars.ba

 

www.komorars.ba

 

Општина Лакташи

www.opstina-laktasi.com

 

Општина Прњавор

www.opstinaprnjavor.net

 

Општина Србац

www.srbac-rs.com