У Новом Саду, 89. Међународни пољопривредни сајам: Комора представља домаће привреднике

21.05.2022


Свечано отворен 89. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду трајаће до 27. маја 2022. године.

И ове године, Привредна комора Републике Српске, у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ, представља домаће компаније из овог сектора. На заједничком штанду, површине 100 метара квадратних, представља се 11 компанија, док ће више од 20 бити представљено каталошки.

Након свечаног отварања, делегација, коју су предводили предсједник Србије, Александар Вучић, и премијер Мађарске, Виктор Орбан, посјетили су наш штанд.

– Мађарска може да рачуна на Србију, Србија на Мађарску. Мађарска не пристаје на економски неприхватљиве мјере које се доносе у Бриселу, када је ријеч о повећању цијена, не доносе се санкције према Русији које су равне атомској бомби – рекао је Орбан.

Вучић је подсјетио да је прије неколико дана у Бриселу, уз Србију, био министар спољних послова Мађарске, наравно по налогу премијера Орбана.

– Никада се нису склањали већ су помагали Србији, и то грађани Србије не смију да забораве – поручио је Вучић.

Свечаном отварању, између осталих, присуствовали су и предсједник Коморе, Перо Ћорић и предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука, Горан Рачић.

На Сајму учествују и пољопривредници из Србије, Италије, Турске, Аустрије, Словеније, Шпаније, Румуније, Бугарске и Чешке.

 

Предсједник и секретар Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић и Александар Љубоја, искористили су прилику и на Новосадском сајму се сусрели са предсједником Привредне коморе Анголе, Винсентом Соаресом, те разговарали о могућој пословној сарадњи.