У Приједору представљене нове пословне идеје

12.10.2018


Акцелератор је програм у оквиру пројекта „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, који суфинансира Европска унија кроз Interreg Дунавски транснационални програм, из средстава ЕРДФ и ИПА фондова, а који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа. Други циклус акцелератор програма организује се у сарадњи са Агенцијом за економски развој града Приједора (ПРЕДА) и пројектом FORSEDA који подржава развој иновација и конкурентности кроз међусекторску сарадњу. Подручна привредна комора Бања Лука учествује путем представника у трочланој комисији жирија.

У Приједору су 11.10.2018. године у оквиру поменутог пројекта представљене пословне идеје, а од укупно 15 пријављених позитивну оцјену жирија добило је 12 приједлога. Потенцијални будући предузетници ће проћи  интензиван савјетодавно-едукативни програм који се састоји од семинара на различите теме, имаће могућнст кориштења бесплатних просторија за рад, административну и техничку подршку за пријаву на различите програме финансирања, промоцију и међународно повезивање као и представљење пред потенцијалним инвеститорима.

Сам циљ Акцелератор програма је да послужи као основ за успостављење подршке почетницима у пословању на простору Републике Српске.