Унапређење пословне сарадње и уклањање извозних баријера теме су конференције у Новом Саду

04.06.2019


Унапређење пословне сарадње, повећање робне размјене, односно извоза из Републике Српске на тржиште Србије, као и отклањање баријера приликом извоза роба из Српске на тржиште Србије, биће неке од главних тема конференције која ће 6. јуна бити одржана у Новом Саду, оквиру првог „Сајма завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу“.                                                                                                                       

Привредна комора Републике Српске, у сарадњи са Владом АП Војводине, Покрајинским секретеријатом за регионални развој и међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Привредном комором Војводине, организује одлазак привредника из Српске на овај сајам, у овкиру којег је планирано и одржавање билатералних сусрета привредника, као и тематских конференација о привредном повезивању и представљање туристичких потенцијала.

Присуство на овом догађају потврдили су и премијери Републике Српске и АП Војводина, Радован Вишковић и Игор Мировић, чиме ће дати додатну подршку унапређењу пословне сарадње, јачању производних капацитета прерађивачке индустрије и отклањању баријера у пословању.