Уручена техничка опрема партнерима пројекта КООПЛокал

23.05.2018


На састанку са партнерима за спровођење пројекта КООПЛокал одржаном 22.05.2018. на којем су учествовали начелници општина Лакташи и Србац г. Ранко Карапетровић и Млађан Драгосављевић, те Славиша Миланковић, замјеник начелника Општине Прњавор, Горан Рачић, предсједник Коморе  уручио је техничку опрему која је набављена у оквиру пројекта, а према спецификацији и израженим потребама и то:

  • Општинама Прњавор и Србац уручен је по један лаптоп и по један пројектор;
  • Општини Лакташи уручен је ПЦ стони рачунар;
  • Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бања Лука, добиле су по један лаптоп.

 

Пројекат КООПЛокал финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – EU ProLocal. Укупна вриједност пројекта је 108.408,03 КМ од којих је Европска унија обезбиједила 86.726,43 КМ. Пројекат траје од 1.12.2017. до 30.11.2018.

Комора пројекат проводи у партнерству са Привредном комором Републике Српске и општинама Прњавор, Србац и Лакташи с циљем пружања доприноса јачању конкурентности МСП унапређењем управљачких капацитета за локални економски развој општина Прњавор, Србац и Лакташи кроз изградњу и увођење инструмената економског развоја на локалном нивоу и пружање подршке приватно-јавном дијалогу и међуопштинској сарадњи.