Ускоро знатно ниже цијене појединих производа

15.09.2023


Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић присуствовао је састанку у Влади Републике Српске након којег је најављено да ће грађани Републике Српске ускоро у продавницама моћи да купе поједине производе по знатно нижим цијенама.

Састанку су присуствовали премијер Српске Радован Вишковић, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, предсједник Привредне коморе Републике Српске, Перо Ћорић као и представници трговаца, добављача и домаћих произвођача.

„Имали смо састанак по угледу на земље окружења. У Републици Српској одређени број производа ће у наредном периоду имати снижене цијене и тиме ћемо да помогнемо грађанима у времену које је изазовно“, рекао је премијер Вишковић.

Разговарано је и  о могућности проширења кампање „Друштвено одговорно“, у чијем је средишту исказивање солидарности према потрошачима, пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Републици Српској.

Састанку су присуствовали и представници компаније „Неопланта“ из Новог Сада који су подржали ову акцију.

Већина произвођача је рекла да ће поједине производе да дају без марже, што значи да ће производи бити значајно повољнији него сада, саопштено је након састанка.

Учесници састанка заједнички су исказали опредјељење за учешће у кампањи снижавања цијена појединих производа.