Велика награда на Сајму технике у Београду „Корак у будућност“

30.05.2018


На 62. Међународном сајму технике и техничких достигнућа у Београду, који представља једну од најпрестижнијих манифестација у региону, заједнички штанд су имале Привредна комора Републике Српске и Спољнотрговинска комора БиХ.

На штанду, површине 85 метара квадратних, осим представљају се Kaldera Company д.о.о. Лакташи, Микроелектроника а.д. Бања Лука, Алф-ом д.о.о. Бања Лука, Нови Јелшинград д.о.о. Бања Лука, Три бест д.о.о. Бања Лука и Орао а.д. Бијељина. Такође, посредством каталога, Комора представља више од 20 предузећа.

Највише пажње, на штанду, привукао је систем противградне заштите, који производи Kaldera Company.

Велика награда Сајма технике „Корак у будућност“

Kaldera Company је представила аутоматску противградну станицу АПГС која је привукла пажњу великог броја посјетилаца.

Калдери је додијељена Велика награда Сајма технике „Корак у будућност“ као најуспјешнијем излагачу у сфери нових производа и техничко-технолошких рјешења.

Аутоматски противградни лансер је дио аутоматске противградне станице на којој се осим лансера налази ормар са управљачком електроником и соларним напајањем, стуб за ношење комуникационе и сигналне опреме, сензор покрета и камере за видео надзор као и метеролошка станица.

Лансер је опремљен за прихват различитих типова противградних ракета и може да се опреми са укупно 13 ракета.

Аутоматским противградним станицама у савременом метеоролошком радарском системом омогућено је правовремено, просторно прецизно, непосредно и економично засијавање облачних процеса.

Мисија Kaldere Company је да својим квалитетом и иновативношћу остане најбоља и оправда свој престиж.