Завршен 27. Економски форум у Пољској

08.09.2017


У оквиру Програма Европске Комисије „Европа за грађане“ организован је одлазак представника Града Бањалука на 27. Економски Форум у Крyници Здроју у Пољској, од 5. до 7 септембра 2017. године. Чланови делегације из Бањалуке, између осталих били су и представници Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић и Александар Љубоја, заједно са делегацијом Града Бањалука.

На овогодишњем Форуму било је преко 4000 учесника, 1600 панелиста и око 300 панела, а отворио га је предсједник Пољске, Андрзеј Дуда. Поред њега на већини панела учествовали су и премијерка Пољске Беата Шидло, већина министара Владе  Пољске, као и бивши предсједници Румуније, Литваније, Хрватске и Пољске.

Панел расправе, предавања и дискусије одржавале су се током два дана о будућности Еуропе и судјелоловању цивилног и демократског друштва у Еуропској Унији. Теме су биле многобројне, од пословања и управљања, односа Европе и свијета, преко инвестиција и развоја, иновација, макроекономије, међународне политике, медија и безбједности информација, до форума на теме здравства, старт-уп фирми, сиве економије и многих других тема.