Otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Danas je svečano otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, koji će trajati od 18-23. maja 2024. godine, a otvorio ga je Predsjednik Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević.

Partner sajma je Evropska Unija.

Otvaranju sajma su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić, i generalni sekretar Područne privredne komore Banja Luka, Aleksandar Ljuboja a delegacija predvođena predsjednikom Vlade Srbije, Vučevićem, posjetila je štand PKRS. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu već više od devet decenija privlači pojedince, privredne, poslovne, političke delegacije i stvara kreativan ambijent za nove poduhvate. Modernim konceptom novosadski Poljoprivredni sajam podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke.

Privredna komora Republike Srpske je i ove godine u saradnji sa sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, te uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodopivrede RS, organizovala zajednički nastup domaćih privrednika. Na štandu od 100 kvadratnih metara direktno se predstavlja 8 privrednih društava iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, a brojna privredna društva ce biti kataloški predstavljena .

U okviru sajma, kao i prethodnih godina, očekuje se veliki broj pratećih stručnih sadržaja, bilateralnih susreta i dr.

Sajam je medijski izuzetno dobro propraćen