Predsjednik Račić sa zamjenikom šefa misije Ambasade Rumunije u BiH

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić danas je održao sastanak sa Dr. Mihaita Ene, zamjenikom šefa misije za politička, konzularna i ekonomska pitanja pri ambasadi Rumunije u Bosni i Hercegovini. Sastanku je prisustvovao i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Zlatan Klokić.

Proširenje ekonomskih odnosa dvije zemlje bila je glavna tema razgovora, sa osvrtom na trenutnu spoljnotrgovinsku razmjenu. Predsjednik Račić je istakao saradnju sa komorama Rumunije, Ploešti i Bukurešt, te da prostora za ekonomsku saradnju ima. Ministar Klokić je naglasio da su odnosi Rumunije i Republike Srpske dobri, te da nemamo otvorenih političkih pitanja.

Po riječima gospodina Ene, postoji konkretna zainteresovanost uvoz naših proizvoda u Rumuniju i to u oblasti IT sektora, drvne, prerađivačke, prehrambene i tekstilne industrije, kao i odbrambene industrije (oružje, municija, remont).  Takođe, investitori iz Rumunije zainteresovani su za uslove investiranja u Republiku Srpsku, i to na polju građivinske industrije i obnovljivih izvora energije.