Sastanak inicijative Zeleni navigator Zapadnog Balkana u Područnoj privrednoj komori Banja Luka

Sastanak inicijative Zeleni navigator Zapadnog Balkana u Područnoj privrednoj komori Banja Luka

Danas je u Područnoj privrednoj komori Banja Luka održan značajan sastanak tima inicijative Zeleni navigator Zapadnog Balkana. Pored rukovodstva Komore sastnaku su prisustvovali Goran Savić direktor razvojnog fonda AP Vojvodine, Đorđe Raković direktor i Nenad Miljuš izvršni direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine te Neven Bućan direktor Garantnog fonda Republike Srpske. Cilj sastanka je bio dogovor o organizaciji Konferencije o održivoj energiji.

Tokom sastanka, članovi tima su razgovarali o strategijama za unapređenje održivih energetski rješenja u regionu, kao i o ključnim temama koje će biti obrađene na predstojećoj konferenciji. Posebna pažnja posvećena je razvoju inovativnih tehnologija, podsticanju zelene ekonomije i jačanju saradnje između različitih sektora.

Konferencija o održivoj energiji predstavlja važan korak ka održivoj budućnosti našeg regiona. Naša inicijativa ima za cilj da objedini znanje i iskustva, te da potakne konkretne akcije koje će doprinijeti očuvanju okoline i unapređenju energetske efikasnosti, zaključak je ovog sastanka.

Sastanak je označio početak intenzivnih priprema za događaj, a očekuje se da će Konferencija okupiti stručnjake, donosioca odluka i predstavnike civilnog sektora sa cijelog Balkana. Organizatori se nadaju da će konferencija pružiti platformu za dijalog, razmjenu ideja i usklađivanje politika u cilju postizanja održivog razvoja u regionu.