DELICE

DELICE

Razvoj cjeloživotnog učenja za povećanje konkurentnosti i zapošljavanje

Uloga PPK BL: partner

Trajanje: 2013 – 2015.

Opis: Projekat je proveden s ciljem povećanja kapaciteta za zapošljavanje radne snage kroz stručno obrazovanje i treninge za odrasle.

Rezultati: Tokom projekta nabavljena je vrijedna oprema za Mašinsku i Poljoprivredno-prehrambenu školu i omogućena je njihova akreditacija za provođenje programa obrazovanja odraslih. Škole su opremljenje sa: CNC mašinama, auto-dijagnostikom, opremom za zavarivanje, traktorom, prskalicom i priključnim vozilom. Mašinska škola je kroz projekat stekla akreditaciju za dodatnih 8 zanimanja i 5 osposobljavanja, dok je Poljoprivredno-prehrambena škola akreditovala 4 zanimanja i 5 programa osposobljavanja. Projekat je osnovao i Savjet za obrazovanje i zapošljavanje grada Prijedora čija je osnovna funkcija usklađivanje ponude i potražnje na lokalnom tržištu rada.

Više informacija:: http://www.predaprijedor.com/works/razvoj-cjelozivotnog-ucenja-za-povecanje-konkurentnosti-i-zaposljavanje-developing-lifelong-learning-for-increase-of-competitiveness-and-employment-delice/